”Höger Fram”

 

Ordförande har ordet.

Rekord! Den här säsongen slutade med besöksrekord om man ser till de senaste årens statistik. Vi hade totalt 2328 besökare i varierande åldrar på vårt museum under 2018 men låt oss börja från början. Under de första månaderna av året slutfördes ett stort arbete med att skapa fler miljöer i utställningen. I mitten av april hade vi besök av representanter för Sveriges arbetslivsmuseer som hade Arbetsams årsmöte i Norrköping.

Vi har även haft studiebesök av bilklubbar, pensionärsföreningar och olika deltidskårer. Vi har besökt olika fordonsträffar i bl.a. Nyköping och på Lövstads slott och medverkat på SOS Alarms 112-dag. En återkommande tradition är räddningstjänsten RTÖG:s sportlovsuppvisning där vi medverkat under många år. Vi har till och med haft barnkalas på museet. Som du ser har vi haft en hel del att göra under säsongen och efter säsongsavslutningen den siste augusti fortsatte våra måndagsgrupper att träffas dels på museet och dels i vår lokal på brandstationen vid Albrektsvägen. På dessa platser pågår reparationer och färdigställande av en del av våra fordon inför nästa säsong. Är du intresserad att medverka så tycker jag du ska höra av dig till mig för ditt arbete behövs.

När du läser detta har vi påbörjar vår 20:de säsong med museet och det kommer vi att uppmärksamma på olika sätt. Vår kalender kommer ut med en jubileumsutgåva och den är numer gratis! Portarna slås upp som vanligt den 1 juni och jag hoppas du har möjlighet att göra ett besök. Kom ihåg att du som medlem har gratis entré.

Till slut, tack alla ni medlemmar som på olika sätt bidragit till att Sveriges största brandkårsmuseum kan jobba vidare mot nya mål.

Håkan Hagström

Ordförande

Följ oss på Facebook och på Instagram om du vill läsa mer.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close