”Höger Fram”

 

Ordförande har ordet.

Så är nästan alla helgdagar till ända och nu går vi in i vårt jubileumsår. 20 år har gått sedan starten och det ska vi försöka uppmärksamma. Vår jubileumskalender, som du förhoppningsvis fått, innehåller de 20 årens verksamhet. På vårens brandbilsrally i Helsingborg erövrade vi vandringspriset för ”bästa klädsen” som finns att beskåda på museet.Sommarens säsong blev en succé med över 2000 besökare. Vi har även sett att alltfler grupper med guidning vill besöka oss och det är ju glädjande. Det som hänt på fordonssidan är att vi fått en ”ny ambulans” som skänkts av Sven Hellerstöm vilken vi stolt kan visa upp under 2020. En maskinstege som överlåtits av räddningstjänsten i Motala, kommer nu att restaureras under vintern och även den kommer att ingå i utställningen. 

Vi kommer att, under våren, jobba vidare med våra fordon och vår utställning där vi hoppas kunna erbjuda våra besökare några nya miljöer. Det kommer även att installeras ny teknik som gör det möjligt att visuellt visa en del av våra filmer och bilder på skärmar i utställningen.

Hur ser då våra utmaningar ut för 2020? Inför sommarsäsongen kommer det att bli tufft med att hålla våra öppettider tisdag – söndag men vi har ju lyckats med detta under tidigare säsonger så det, hoppas jag, att vi löser tillsammans och är du intresserad att medverka så hör av dig till mig.

Till slut, tack alla ni medlemmar som på olika sätt bidragit till att Sveriges största brandkårsmuseum kan jobba vidare mot nya mål.

Håkan Hagström

Ordförande

Följ oss på Facebook och på Instagram om du vill läsa mer.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close